Bitki | Uygulama | Yapraktan | Topraktan |
---|
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Mısır | Kardeşlenme başlangıcından son suya kadar (dane suyu) uygulama yapılır. | 300-400 ml/100 lt su | 1-1.5 lt/da |
Şeker pancarı, Havuç, Soğan, Ayçiçeği | Toprak altı kök kısmında gelişmenin başladığı dönemden hasat öncesine kadar uygulama yapılır. | 400-600 ml/100 lt su | 2-4 lt/da |
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Kabak, Karpuz, Kavun | Erken dönemde özellikle domates, biber, patlıcan için hasada kadar uygulanır. | 300-400 ml/100 lt su | 4-6 lt/da (Meyve bağlamadan önce uygulamaları başlanır, 1-2 lt/da 2-4 uygulamada tatbik edilir.) |
Marul, Tere, Maydanoz, Roka | Dikim ile veya tohumdan çıkış ile hasada kadar 1-3 uygulama yapılır. | 300-400 ml/100 lt su | 2-4 lt/da (Yaprak çapı artmaya başladığı dönem ile hasat öncesine kadar 1.5-2 lt/da 2-3 uygulama yapılır.) |
Meyve Ağaçları | Çiçeklenme ile birlikte meyve olgunlaşma dönemine ve hasada kadar uygulama yapılır. | 200-300 ml/100 lt su | 6-8 lt/da (Meyve ceviz iriliğinde iken, renk oluşum dönemi ve olgunlaşma dönemi olmak üzere 1.5-3 lt/da 3-4 uygulamada tatbik edilir.) |
Patates | Yumru dağılım döneminde başlanır. Kritik kitle artışı dönemine kadar tatbik edilir. | 400-600 ml/100 lt su | 3-5 lt/da (Yumru oluşum, kritik kütle artışı dönemi arasında 1.5-2 lt/da 2-3 uygulama tatbik edilir.) |
Baklagiller (Fasulye, Mercimek, Bezelye, Bakla, Soya fasulyesi) | 2-4 yapraklı devrede (1. çapa dönemi) çiçeklenme ve bakla bağlama dönemine kadar uygulama yapılır. | 300-500 ml/100 lt su | 1-3 lt/da (Bakla bağlama dane irileşme dönemleri başta olmak üzere fizyolojik oluşuma kadar uygulama 1-1.5 lt/da 2-3 defa tatbik edilir.) |
Yem bitkileri (Yonca, Fiğ, Adi ve Macar fiğ, Üçgül, Sorgun, Mera bitkileri) | Çıkış ile birlikte gelişme dönemi boyunca uygulamalar yapılır. | 200-400 ml/100 lt su | 1-3 lt/da (Biçimden 15 gün önce sürgün sertliği ve yaprak kalitesi yapraklanmanın arttığı dönemde 1-1.5 lt/da 1-2 uygulama tatbik edilir.) |
engreenCaB KALSİYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ
- Bitkinin kalsiyum ihtiyacını karşılayan, meyve çatlamalarında yüksek oranda etkili olan kalsiyum ve bor ihtiva eden damlama – yağmurlama gübresidir.
- Toprakta tuz ve pH’yı dengeleyen özel bir gübredir.
- Meyvede çatlama ve bir çok sebzede öz boşluğu sorunlarına karşı etkilidir.
- Çiçek burnu çürüklüğü acı benek gibi fizyolojik hastalıklara çözüm ürün olarak kullanılmaktadır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.