KULLANILDIĞI BİTKİLER, UYGULAMA ZAMANI VE MİKTARI
Bitki | Uygulama | Yapraktan | Topraktan |
---|
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan) | 3-4 yaprak oluştuktan sonra hasada kadar 20 gün ara ile uygulama yapılır. | 200-250 cc/100 lt su | 500-600 cc/da |
Meyve ağaçları (Zeytin, Fıstık, Badem, Üzüm, Nar, Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Şeftali vb.) | Bitki gelişim dönemi boyunca 3-4 uygulama yapılır. | 200-250 cc/100 lt su | 1000-1500 cc/da |
Tarla bitkileri (Pamuk, Mısır, Soya, Yer fıstığı, Çeltik, Ayçiçeği, Tütün, Buğday) | 3-5 yaprak oluştuktan sonra 20 gün arayla hasada kadar uygulama yapılır. | 200-250 cc/100 lt su | 1000-1500 cc/da |
Yeşil alanlar, Kesme çiçekçilik, Süs bitkileri | Yetişme dönemi süresince 15-20 gün arayla uygulama yapılır. | 200-250 cc/100 lt su | 750-1000 cc/da |
Narenciye, Muz | Yetişme dönemi süresince 15 gün arayla uygulama yapılır. | 200-250 cc/100 lt su | 1500-2000 cc/da |
Kavun, Karpuz, Çilek | İlk gübre ile birlikte 10 gün arayla uygulama yapılır. | 200-250 cc/100 lt su | 1000-1500 cc/da |
ORGANİK MENŞELİ HAYVANSAL AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE
- Düşük moleküler ağırlığı sayesinde çok hızlı alınım, taşınma ve faydalanma sağlar.
- İçeriğinde bulunan yüksek orandaki amino asitler bitkinin çevresel stres koşullarına karşı dayanımını artırır.
- İçeriğinde bulunan serbest amino asitler sayesinde klorofil sentezi, fertilite, enzim aktivatörü, şelatlayıcı etkisi yüksek olur ve bitkilerin vejetatif, generatif gelişimini en iyi şekilde sağlar.
- Toprakta kalıcılık süresi oldukça yüksektir.
- Toprakta mikrobiyal aktivitenin gelişmesine ve toprak yapısının düzelmesine yardımcı olarak bitkilerin besin maddelerinden maksimum faydalanmasını sağlar.
- Ürünün iç ve dış kalitesini artırır dolayısı ile pazarlanabilir ürün miktarı artar.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.