Bitki | Uygulama | Yapraktan | Topraktan |
---|
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Mısır | Kardeşlenme başlangıcından son suya kadar (dane suyu) uygulama yapılır. | 300-400 ml/100 lt su | 1-2 lt/da |
Şeker pancarı, Havuç, Soğan, Ayçiçeği | 1. çapa ile birlikte 2-4 yapraklı devreden sonra 25-30 günlük süreç içerisinde uygulanır. | 400-600 ml/100 lt su | 2-4 lt (Ayçiçeğinde çiçeklenmeden 15 gün öncesine kadar uygulama yapılmalıdır.) |
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Kabak, Karpuz, Kavun | Çiçeklenme başlangıcından hasat olumuna kadar 2-3 uygulama yapılmalıdır. | 300-400 ml/100 lt su | 1-3 lt/da |
Marul, Tere, Maydanoz, Roka | Bitki gelişim dönemi boyunca 2-3 defa uygulama yapılır. | 200-300 ml/100 lt su | 1-3 lt/da |
Meyve Ağaçları | Çiçekler %70-80 döküldüğü dönemde ilk uygulama yapılır. 15 gün sonra 2. kez uygulama tatbik edilir. | 200-300 ml/100 lt su | 1-3 lt/da |
Patates | Yumru oluşum döneminden yumru irileşme dönemine kadar 1-3 kez uygulama yapılır. | 300-400 ml/100 lt su | 1-3 lt/da |
Baklagiller (Fasulye, Mercimek, Bezelye, Bakla, Soya fasulyesi) | Çiçeklenme dönemi ile fizyolojik olum dönemi arasında 1-3 defa uygulama yapılır. | 200-300 ml/100 lt su | 1-3 lt/da |
Yem bitkileri (Yonca, Fiğ, Adi ve Macar fiğ, Üçgül, Sorgun, Mera bitkileri) | Bitkinin 15-20 cm boylandığı dönem ile hasat veya biçimden 15 gün öncesine kadar 1-3 uygulama yapılır. | 200-300 ml/100 lt su | 1-3 lt/da |
EngreenBor BORON ETANOL AMİN
- Polen oluşumu ve döllenmeyi sağlar.
- K ve Ca’un etkinliğini arttırarak maksimum fayda sağlar.
- Hücre duvarının kalınlığını arttırarak bitkinin sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar.
- Üzüm, patates ve pancar gibi bor (B) noksanlığına hassas bitkilerde meydana gelen fizyolojik hastalıkların önlenmesinde en etkili ve hızlı çözüm kaynağıdır.
- Ağır ve yüksek pH’lı topraklarda alımı en hızlı bor (B) kaynağıdır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.