Bitki | Uygulama | Yapraktan | Topraktan |
---|
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Mısır | Kardeşlenme başlangıcından son suya kadar (dane suyu) uygulama yapılır. | 400-500 ml/100 lt su | 2-4 lt/da (Püskül öncesi veya hemen sonrası aralığında uygulama yapılır.) |
Şeker pancarı, Havuç, Soğan, Ayçiçeği | Toprak altı kök kısmında gelişmenin başladığı dönemden hasat öncesine kadar uygulama yapılır. | 400-600 ml/100 lt su | 4-6 lt/da (Soğanda baş irileşmesi, şeker pancarı ve havuçta toprak altı kısmında enine büyümenin başladığı dönem, ayçiçeğinde de çiçeklenmenin sona ermesi dane içi su dolumda iken uygulamalar yapılır.) |
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Kabak, Karpuz, Kavun | Meyve tutumu ile birlikte hasat öncesine kadar uygulama yapılır. | 300-400 ml/100 lt su | 6-8 lt/da (Meyve tutumu iç doldurma renk ve kuru madde artışı olan dönemlerde 1.5-2 lt/da olacak şekilde 3-5 defa uygulama yapılır.) |
Marul, Tere, Maydanoz, Roka | Dikim ile veya tohumdan çıkış ile hasada kadar 2-4 uygulama yapılır. | 300-400 ml/100 lt su | 2-4 lt/da (Yaprak çapı artmaya başladığı dönem ile hasat öncesine kadar 1.5-2 lt/da 2-3 uygulama yapılır.) |
Meyve Ağaçları | Çiçeklenme ile birlikte meyve olgunlaşma dönemine ve hasat sonrasına kadar uygulama yapılır. | 200-300 ml/100 lt su | 6-8 lt/da (Meyve ceviz iriliğinde iken, renk oluşum dönemi ve olgunlaşma dönemi olmak üzere 1.5-3 lt/da 3-4 uygulamada tatbik edilir.) |
Patates | Dikimden 45-50 gün sonra 1. uygulama 15 gün sonra 2. uygulama yapılır. | 400-600 ml/100 lt su | 6-8 lt/da (Yumru oluşum, kritik kütle artışı ve hasat öncesi olmak üzere 2-3 lt/da 3-4 uygulama tatbik edilir.) |
Baklagiller (Fasulye, Mercimek, Bezelye, Bakla, Soya fasulyesi) | 2-4 yapraklı devrede (1. çapa dönemi) çiçeklenme ve bakla bağlama dönemine kadar uygulama yapılır. | 400-600 ml/100 lt su | 3-5 lt/da (Bakla bağlama dane irileşme dönemleri başta olmak üzere fizyolojik oluşuma kadar uygulama 1.5-2 lt/da 2-3 defa tatbik edilir.) |
Yem bitkileri (Yonca, Fiğ, Adi ve Macar fiğ, Üçgül, Sorgun, Mera bitkileri) | Çıkış ile birlikte gelişme dönemi boyunca uygulamalar yapılır. | 300-500 ml/100 lt su | 4-6 lt/da (Biçim öncesi kalite ve kuru madde içeriğini arttırmak için uygulama yapılır. Yonca da her biçim öncesi 1.5-2 lt/da uygulama tatbik edilir.) |
NPK’ LI SIVI ORGANOMİNERAL GÜBRE
- Formülasyon ve hammadde kalitesi ile bitki bünyesine girişi en hızlı ve yüksek alınımı ile etkili bir potasyum kaynağıdır.
- Bitki besin elementlerinin ve fotosentez ürünlerinin taşınmalarını sağlar.
- Protein kapsamını arttırır.
- Bitkilerde su kaybını ve solmayı yüksek oranda önler.
- Meyvelerin renk, irilik, ağırlık, tat ve aromalarına olumlu etki yapar.
- Depolamada ağırlık kaybının az olmasını, pazarlama ve taşıma sırasındaki kaybı minimuma indirerek kaliteyi arttırır.
- Bitkilerde yatmayı önler, soğuğa dayanıklılığı arttırır, eş zamanlı büyümeyi sağlar.
- Azotun etkinliğini arttırır.
- Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığı olumlu şekilde etkiler.
- Sebze ve meyvelerin daha renkli ve canlı görünmelerini sağlamak sureti ile kaliteyi arttırır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.